Indgang til Growth Tribe og en lille café ude foran

Det lyder næsten som om, jeg er gravid. Det er jeg altså ikke. Gudskelov. Det er min yndlings ting ved mig selv lige nu. At jeg ikke bærer rundt på et befrugtet æg. Jeg har bare været i Amsterdam i 3 uger, og jeg tænkte, at det ville være passende at skrive nogle tanker og første håndsindtryk ned – både for jer og for mig. Indtil videre har det været vådt. Nyt. Og samtidig hjemligt på en uforklarlig måde. Jeg tror måske, det kan være overgangen fra USA til Europa. Det, jeg savnede mest i USA, var de smalle brostensgader, lanterner foran nichebutikker, tilfældige bænke med “S was here” og lokale caféer frem for grønkronede Starbucks maskiner. Mest af alt har jeg dog savnet min cykel og den uafhængighed, den tilbyder, selvom man jo paradoksalt nok bliver virkelig afhængig af den.

Jeg har købt en brugt på Marketplace til €35. Sygt billigt. Og den er så gammel og grim, at sandsynligheden, for at den bliver stjålet, er minimal. Den er så også gået i stykker allerede, så lige nu kører jeg på røven i toget, fordi jeg ikke kan få et månedskort til offentlig transport, før jeg har en bankkonto hernede.

Udsigt fra mit lille værelse i De Pijp

Hvad laver jeg egentlig hernede?

Det er faktisk lidt kompliceret, og desværre har jeg haft meget lidt held med at forklare det. Halvironisk når man læser kommunikation. Men hvorom alting er, vil jeg lige give det et forsøg igen og prøve at være lidt mere specifik denne gang.

Jeg er en del af et traineeship-program hos en virksomhed (et privatejet uddannelsescenter), der hedder Growth Tribe, og derigennem er jeg ansat i en virksomhed, der betaler min uddannelse i Growth Tribe, og “til gengæld” skal jeg implementere alt det, jeg lærer på uddannelsen.

Der er en video her, der forklarer meget bedre, hvad det går ud på.

Den er så pinligt sælger-agtig, men den forklarer det bare meget godt. Man er altså praktikant i en startup – nogle er også i store cooporationer som Unilever – og så betaler de for ens Growth-Hacker-uddannelse hos Growth Tribe, så det er lidt en win situation for alle. Jeg har lige været to uger i min virksomhed fuldtid, og nu skal jeg på to ugers bootcamp hos Growth Tribe (der begyndte i mandags). Efter bootcampen skal jeg igen være fuldtid i min virksomhed og tilbage hver anden tirsdag for at lære endnu mere, evaluere mine resultater, sætte nye eksperimenter i gang og mødes med min buddy og min coach fra Growth Tribe.

Vi har mange “energizers” i løbet af en dag for ikke at dø helt på de lange dage

Det går lidt op og ned. . .

Det går okay, vil jeg sige. Jeg har haft flere “mit liv peaker”-dage, men jeg har også haft mindre gode dage. Mine arbejdstimer ligger hver dag fra 8.30 – 18.00, og det synes jeg virkelig er hårdt. Det er specielt hårdt, når det ikke er alting, man synes, er lige spændende. For eksempel analyse af data. Fuck det er kedeligt. Jeg kan godt se, hvad jeg skal bruge det til, men samtidig tænker jeg, “det har jeg folk til”. Men det har jeg så bare ikke vel. Måske synes jeg, det bliver lidt mere spændende, når jeg rigtig lærer at læse det.

Min cykel er jo også gået stykker, hvornår fikser man den, når man har så strenge arbejdstider? Hvornår træner man? Hvornår går man i bad? Til frisør? Til tandlæge? Jeg tror, jeg er ved at få en visdomstand! Hvornår finder man nye venner? Handle ind kan man jo godt gøre i zombie-mode, og de lukker sent i dagligvarerbutikkerne, men alle de andre ting, der er afhængig af åbningstider og overskud, hvornår gør man det?

Kun én kur mod lavt blodsukker kl. 21 = Maoam

Venner, kollegaer og Dutch

Det har været lidt en hård start på arbejde. Ikke fordi jeg vil pyldre over ikke at have ét minuts me-time, men fordi at mine kollegaer taler hollandsk sammen, så det har været lidt svært for mig at komme ind på livet af dem. Jeg kan ikke blande mig i en casual talk over computerskærmene eller grine med, når hele kontoret klukker, og det har været – og er stadig – virkelig frustrerende. Jeg prioriterer mit sociale liv meget højt, men hernede har jeg ikke et socialt fundament i form af mine venner, og derfor havde jeg selvfølgelig håbet, jeg kunne hænge ud med nogle af mine kollegaer. Men de har jo selvfølgelig deres egne liv. Familier, venner, kærester, osv., så det stiller lidt højere krav til mig efter arbejde, når jeg skal – ikke bare pleje – men finde nye relationer.

Her danser jeg

Og her bokser vi

Heldigvis har jeg en virkelig sød roomie, som jeg elsker at hænge ud med. Vi har været til boksning sammen i denne uge og skal igen i næste. Og jeg har også været til et par dansetimer hernede. Hiphop og house. Jeg tænker, jeg skal prøve en Modern Jazz i kommende uge. Jeg har også hængt en del ud med en fyr fra Medie- og Journalisthøjskolen. Ham er jeg virkelig glad for. Men jeg synes stadig, det er svært, fordi jeg har et stort socialt behov fra 08.30 – 18.00 også, og det er så vigtigt at have nogle gode kollegaer. Men nok om det.

Hos Growth Tribe

Der er virkelig fed energi hos Growth Tribe! Det er stort, internationalt, lyst (jeg ved godt, jeg altid kommenterer på lysindfald i bygninger. Det er en ting) og der er så mange inspirerende mennesker, der triller frem og tilbage mellem åbne mødelokaler på skateboards. Folk tegner og hylder fejl mere end success, hvilket virkelig er befriende, når man er meget iderig og elsker at eksperimentere. Det er lidt det, traineeshipet går ud på, så det er jo heldigt!

Intro dag på Growth Tribe. Anthony, Giulio og jeg dannede selvfølgelig vinder trioen 🤙🏽

Der var knap 400 ansøgere, men vi er kun femten der kom igennem, og som nu er en del af “traineeshippet”. Der er virkelig god stemning og energi omkring det, og folk kommer fra alle steder i Europa, men der er også et par stykker udenfor Europa, fx fra Kenya og Ecuador. Vi har virkelig hygget os og været frustrerede sammen, og jeg forestiller mig, at vi kommer til at hænge ud ofte, selvom bootcampen snart slutter. Jeg har hængt mest ud med Giulio og Egle, som er på billedet herunder. De er så søde, også nye i byen, bor ulovligt ligesom mig og alt det der. Vi taler bare samme sprog (løgn), det er helt perfekt 💜

Giulio og Egle 💓💓

Friday drinks med Growth Tribe trainees i solnedgangen <3 Fra venstre: Arthur fra Belgium, Giulio fra Italien, Egle fra Litauen og Arvind fra Holland.

Men nu vil jeg runde af, for solen skinner, der er 22 grader, jeg skal til hiphop kl. 13, på marked med Natalia (roomie) og Helen (hendes veninde jeg mødte til boksning i sidste uge), og i aften til housewarming hos Egle 🌻

Jeg er virkelig glad og taknemmelig for, at I læser med. Det er så dejligt. Og dejligt at I også giver jer tid til at kommentere. Det bliver jeg så glad for! God weekend!